גבינות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש הבדל משמעותי בכמות הסידן הנספגת בעצמות כתוצאה מאכילת גבינת 100 מ"ג סידן (ב-100 ג') לעומת גבינות 200ג', 600ג' או 850ג'?
שלום ולרי, סידן לא נספג ישר לעצמות ממזון, הוא עובר תהליכי ספיגה במעי ואח"כ עובר לדם. העצמות יספגו את הסידן בהתאם לצורכן. ספיגה במעי של סידן הינה בעייתית, וככל שאנו מעלים את כמותו, כך באופן יחסי נספג פחות, הואיל וסידן אינו נספג בצורה פאסיבית אלא אקטיבית, ולכן רצוי לצרוך סידן באופן מפוזר על פני היום, ולא לאכול כמות גדולה בבת אחת. בברכה, דנה
דנה שלום, ולגופו של עניין, מהי תשובתך לשאלתי הספציפית? דהיינו, כאשר אוכלים בארוחה אחת כמות נתונה של גבינה (למשל 50ג'), האם תיספג (במעי, וכן בהמשך התהליך - בעצמות) כמות סידן משמעותית אבסולוטית (ולא רק יחסית, כפי שציינת) שהיא גבוהה יותר באכילת גבינת 850 מ"ג סידן (ב-100ג'), או 600 מ"ג, מאשר באכילת גבינת 250 מ"ג סידן או גבינת 100 מ"ג סידן? והאם היא תהיה גבוהה אבסולוטית בגבינות עתירות הסידן מאשר באכילת גבינת 100 מ"ג סידן?אף כי הבינותי מתשובתך שרצוי לפזר את קבלת הסידן ולא לרכז אותו בבת אחת, לא כלול בה מענה לשאלתי הספציפית הנ"ל! לכן אבקשך להבהיר נקודה חשובה זו. בתודה מראש, ולרי