חטיף בריאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2006 | 18:21 | מאת: ולרי

האם שמן דקלים מוקשה ושמן קוקוס מוקשה, הנמצאים בחטיפים הנקראים "חטיפי בריאות", דומים לשומנים (חלקם מוקשים) מהצומח הנמצאים במזונות שונים? והאם גם השמן המוקשה וגם השומנים המוקשים הללו נחשבים ל"טרנס", אשר כדאי להימנע מאכילתם?

08/11/2006 | 09:03 | מאת: דנה ויינר

שלום ולרי, שמן קוקוס ושמן דקלים נחשבים לשמנים קוייום ובטמפ החדר לרוב מוקשים בעצמם, ולכן הבעיה העיקרית איתם שהם שומנים רווים ופחות שומני טרנס כמו מרגרינה. שומנים מוקשים במזון לרוב נחשבים שומני טרנס אלא אם כן מצויין שהשתמשו בשמן קוקוס או שמן דקלים, לכן בכל מקרה מומלץ להמנע ממזונות שרשום עליהם שמנים מוקשים, הן מסיבת חומצות שומן טרנס והן בשל תכולת שומן רווי גבוהה יותר. בברכה, דנה

12/11/2006 | 21:11 | מאת: ולרי

דנה שלום, האם עליי להבין שיש להימנע גם ממוצרים (כגון חטיפי בריאות) שעליהם רשומים שמן דקלים ושמן קוקוס (חלקם מוקשים), או שאין צורך להימנע מהם (כי אינם מסכנים את הבריאות)? אינני בטוחה שהבינותי אותך בנקודה חשובה זו. תודה מראש על הבהרתך. ולרי

מנהלי פורום תזונה קלינית