ויטמין D -היכן??

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/11/2006 | 12:31 | מאת: גלי

באילו מזונות יש ויטמין D בריכוז גבוה? והאם צריכת מוצרים אלו בסמוך לאכילת מוצרי חלב 1/2 % יעודדו ספיגת סידן (כמובן שבנוסף אצרוך גם שומן כמו טחינה גולמית/שמן זית) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
06/11/2006 | 12:47 | מאת: דנה ויינר

שלום גלי, זוהי רשימה חלקית של המזונות : דגים-הליבוט, הרינג, מקרל, סרדינים, צדפות, טונה בשמן, שמן דגים ושמן מכבד של דגים, מרגרינה מועשרת בויטמין D, מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה או מועשרים בויטמין D, אבקת חלב, אבקת ביצים וחלמון(צהוב) הביצה. כל נוכחות ויטמין D בסמיכות לסידן תעודד ספיגתו. בברכה, דנה

06/11/2006 | 18:54 | מאת: ולרי

האם ויטמין D נמצא (בכמות משמעותית) גם בסרדינים וטונה משומרים, או רק כשהם טריים?

מנהלי פורום תזונה קלינית