לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/11/2006 | 11:18 | מאת: אלה

יש לי 4 שאלות על לחם שחור/אחיד. 1. האם יש בו תועלת בריאותית? 2. האם אכילתו גורמת נזק? 3. האם התועלת שבאכילתו (אם יש כזו) שקולה כנגד נזקו (אם יש כזה)? 4. האם, למרות שהוא מכונה "שחור", הוא עשוי מקמח לבן? תודה מראש. אלה

06/11/2006 | 12:37 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, לחם אחיד עשוי ברובו מקמח לבן והחלק הנוסף מקמח מלא. אין בו תוכלת מיוחדת או נזק מיוחד, השאלה למה משווים. לעומת לחם לבן רגיל אין לא יתרון ואין לו חסרון, ההבדל בכמות הסיבים התזונתיים יחסית זניחה. אם משווים ללחם מחיטה מלאה או ללחם שיפון, כמובן שאלו עדיפים מבחינה תזונתית- בריאותית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית