ארוחה במיסעדה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/11/2006 | 20:54 | מאת: א

שלום רב. בשום מקום אני לא מוצאת כמה קלוריות יש בארוחה במיסעדה ואיך לכן להתחשב בזה מאוד יעזור לי אם תוכלי להעריך עבורי את הארוחה ולפרט גם עבור כל פריט הארוחה היא (ארוחה די סטנדרטית שאוכלים במסעדה מזרחית) מנה ראשונה: צלחת חומוס + טחינה במרכז וקצת שמן זית (כמה זה יוצא אם מבקשים ללא השמן) מנה עיקרית: צלחת ציפס אישי , סטייק אנטריקוט , סלט ירקות אם לוקחים שיפודים במקום סטייק - כמה יש בכל שיפוד? (וכמה יש בציפס לבד) אודה מאוד על תשובה והסבר .

06/11/2006 | 07:57 | מאת: דנה ויינר

שלום, קשה מאוד להעריך את כמות הקלוריות במסעדה שכן לצלחת אין גודל קבוע והמנות משתנות. כל מספר שאני אתן לך עכשיו הינו בגדר הערכה גסה ביותר. בצלחת חומוס+ טחינה+שמן זית יש כ- 300-400 קק"ל.ללא שמן יוריד כ- 100 קק"ל. במנת צ'יפס יש כ- 400-500 קק"ל בממוצע ( שוב תלוי בכמות ). סלט ירקות מתובל בשמן יכיל כ- 100-150 קק"ל. סטייק אנטריקוט הינו בשר שמן ולכן יכיל כ- 220 קק"ל ל- 100 גר' בשר. סטייק במסעדה מכיל לפחות 250 גר' ומכאן יותר מ- 550 קק"ל לסטייק. שיפודים תלוי מאיזה בשר, בשר כבש יכיל יותר קלוריות, אם מדובר בבקר או פרגיות אז בממוצע מדובר ב- 200 קק"ל ( יכול להיות גם יותר). כלומר סה"כ ארוחה כזו ( ללא פיתה ) תכיל בממוצע 1400-1600 קק"ל לפחות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית