מוצרים דלי שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/11/2006 | 16:19 | מאת: יוסף

שלום, אני אדם רזה באופן כללי, אבל קראתי שכדאי להפחית את כמות השומן באוכל, משום שגם אצל אנשים רזים שומן יכול לגרום לחסימת עורקים וכו'. לאחרונה שקלתי לעבור לשתות חלב דל שומן ויוגורט דל שומן, במקום אלו שאני רגיל בהם. מצד שני שמעתי בעבר שלמוסרים דלי שומן יש חסרונות תזונתיים לעומת מוצרים רגילים. האם לשמוש במוצרים דלי שומן יש חסרונות (לדוגמה יוגורט דל שומן מול רגיל)? ואם כן, מהם?

05/11/2006 | 17:37 | מאת: דנה ויינר

שלום יוסף, החסרון הבולט הוא חסר בויטמין D ואז ירידה בספידת הסידן.כמובן שזה רלוונטי רק למוצרי חלב וסידן, אפשר להסתפק במוצרי חלב 5% שומן בממוצע וכך ספיגת הסידן נפגעת פחות, אין סיבה חצרוך מוצר בעל 0% שומן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית