על חלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול מנת בשר- אצלי מדובר בדרך כלל בדג סלמון ולפעמים בטונה מקופסת שימורים ללא תוספת מלח או שמן אני אוכלת פעמים בשבוע- האם די בכך אני אוכלת כל יום קופסת גבינה או קוטג (של 250 גרם) ויוגורט אחד
שלום דניה, אין המלצה חד משמעית, אך בשר אינו רק מקור לחלבון אלא גם לויטמינים ומינרלים כגון ברזל וויטמין B12 ואבץ, ועל כן גבינה ודגים לא ממלאים את החסר. ההמלצה היום עומדת על לפחות 3פעמים בשבוע בשר בקר רזה או הודו, ובשאר הפעמים עוף ודגים. הסיכוי להגיע במצב בריאותי תקין לחסר חלבון הינו נמוך, ועל כן יש לחשוב על סוג החלבון ומה הוא מביא בנוסף. לכן רצוי לצרוך מנה בשרית (עוף, הודו, דג, בקר ) כל יום ובנוסף ביצים, גבינות וקטניות. בברכה, דנה