יין אדום עם ויטמין E

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/10/2006 | 21:52 | מאת: יגאל

האם יש השפעה שלילית על שתיית כוסית יין אדום בעת ארוחה ונטילת כמוסת ויטמין E סמוך לכך.הסמיכות נובעת מהצורך למזון שמנוני יחד עם נטילת הויטמין לספיגה יעילה.מודה מראש, יגאל

17/10/2006 | 13:23 | מאת: דנה ויינר

שלום יגאל, בחיפוש ספרי רוקחות לא מצויין נושא האלכוהול והפרעתו לספיגת ויטמין E. בחיפוש באתרי תזונה אחרים , ישנם מחקרים הטוענים כי אלכוהול מפריע בספיגת שומן, במספר מנגנונים, ועל כן מפריע לספיגת ויטמין E בין היתר. הואיל ואין מסקנה חד משמעית, המלצתי, לצרוך אותם בנפרד, בדומה להמלצה זו לגבי כל התרופות " לא לצרוך עם אלכוהול". ארוה שומנית לא חייבת להיות בשר, מספיק שבסלט יש כף שמן + גבינה או ביצה, והויטמין ייספג. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית