שום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/10/2006 | 17:47 | מאת: פאר

פתאום גיליתי כמה זה טעים לשים ראש שום על האש או בתנור ולאפות עד שמתרכך ונעשה מתקתק ונימוח. רציתי לדעת אם יש דבר כזה לאכול יותר מדי שום וגם, אם הערכים התזונתיים והאנטיבקטריאלים של השום נשמרים גם לאחר שאופים אותו. אה, והאם יש בעיה לתת לגור בן כמעט שנה? תודה מראש

04/10/2006 | 19:08 | מאת: דנה ויינר

שלום פאר, לא ידוע לי על בעיה בצריכה מוגברת של שום (אולי חברתית). השום מאבד מרבית מערכיו התזונתיים שציינת בבישול ורצוי לצורכו טרי. אם התכוונת לגור כלבים, אז אין לי מושג. בברכה, דנה

04/10/2006 | 19:14 | מאת: פאר

תודה. מה ההבדל בין אפית שום לאפית ירקות? מדוע השום מאבד את רוב ערכיו? והתכוונתי לגור אדם (-: יש לי בן בן שנה, האם יש מניעה לתת לו שום?

05/10/2006 | 21:49 | מאת: סימה

שלום לשים את השום במשך כ15 שניות במיקרו.כך הוא שומר על סגולותיו ומעבד את הריח וחריפות שלו.

מנהלי פורום תזונה קלינית