גופרית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/09/2006 | 07:56 | מאת: סקרן

האם נעשו מחקרים באשר ליכולות הריפוי של המינרל גופרית בגוף האדם? האם היא יסוד חיוני ומה תפקידה בגוף? האם ידועים מצבי חוסר או עודף והשפעתם?? תודה

27/09/2006 | 14:09 | מאת: דנה ויינר

שלום, התרכובת גופרית שאנו מקבלים בגוף מקורה ממזון, מים ומפירוק חלבון שאנו אוכלים ומפרקים בגופינו. הואיל ואנו מקבלים מספיק והסיכוי לחסר הינו אפסי, לא נצפו חסרים. כן נצפו מקרים בהם רמות הגופרית במים היו גבוהות וגרמו לשלשולים קשים ומחולת מעי כרוניות. מעבר לכך, אין סגולות רפואיות אחרות לגופרית, מעבר למה שהגוף צריך לסנטזה של אנזימים ותרכובות שונות. בברכה, דנה

27/09/2006 | 16:45 | מאת: גופרית

תודה. אבל האם זה לא נכון שלגופרית יש תכונות נוגדות דלקת וכאבים? נציין שלגופרית יש מסורת ארוכה של ריפוי כאבים ומאכאובים כמו ביוון,יפן ומונטנה יש מעיינות ומרחצאות גופרית אבני אדם פוקדים אותם כבר שנים רבות. גם במזון כמו בשום מייחסים לגופרית את היתרונות הבריאותיים שמספק השום. ושאלה נוספת בתוסף תזונה MSM יש כשליש גופרית והוא נחשב למופלא ויעיל בהקלת דלקות מסוגים שונים וכאבים ואף תורם לאנרגיה ומחזק את השעיר והציפורניים. הייתכן שהיסוד הזה וסגולותיו נזנחו על ידי מדע התזונה והרפואה?

מנהלי פורום תזונה קלינית