צרבות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/09/2006 | 16:34 | מאת: יצחק

מבקש לדעת איזה פירות ואיזה ירקות אינם גורמים לצרבת

19/09/2006 | 19:17 | מאת: דנה ויינר

שלום יצחק, צרבת נגרמת בעיקר בשל עליה של חומצה מן הקיבה לושט, בעיקר בשל החלשות הסוגר המפריד בן ושט לקיבה. בטיפול בצרבות יש להוריד גירוי מהסוגר בין ושט לקיבה והפחתת הפרשת חומצה מהקיבה.באופן עקרוני, מזון לא גורם לצרבת אלא מחמיר את הנטיה הקיימת. במצבים כאלו יש להמנע מקפאין, עישון, בצל, שום, מנטה, טיגון, אוכל שומני ומזון מתובל בעיקר בפלפל ובצי'לי. כל שאר המזונות הינם אינדבדיאולים ונצרכים לפי רגישות. באופן מעשי פירות אינם גורמים לצרבת, פרט למקרה שישנה פציעה בושט ואז פירות בעלי תכולת חומצה גבוהה כמו פירות הדר יכולים להכאיב, אך אלו אינם גורמים לצרבת. כמו כן יש להמנע מלשכב כשעה לאחר האוכל, ללעוס היטב את המזון ולאכול ארוחות קטנות. בברכה, דנה בברכה, דנה

03/11/2006 | 20:30 | מאת: לגבי בצל גם מבושל זה לא טוב?

03/11/2006 | 20:31 | מאת: קרן

לגבי בצל גם מבושל יכול לגרום לצרבות?

מנהלי פורום תזונה קלינית