סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, שמעתי לאחרונה כי בסויה ישנה חומצה אוקסלית הקושרת סידן. האם הדבר נכון? בברכה, מיקי
שלום מיקי, בחיפוש שערכתי נראה כי באופן וודאי בטופו יש תכולה גבוהה של חומצה אוקסלית שאכן קושרת סידן, באשר לשאר מוצרי הסויה יש סימן שאלה שכן לא כולם נבחנו. להערכתי, אם בטופו יש, אז כנראה שהמקור שהוא סויה עשירה בחומצה אוקסלית. בברכה, דנה
האם חומצה אוקסאלית שונה מחומצה פיטית (שתיהן, כנראה, מפריעות לספיגת סידן), או שמא מדובר באותה חומצה או באותה משפחה של חומצות? מה בעצם מאפיין אותן? מה הן עושות (פרט להפרעה בספיגה כנ"ל)?