כבישה קרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/09/2006 | 08:28 | מאת: אלירן

קראתי ששמנים צמחיים רב לא רוויים בכבישה קרה, כגון אגוזי מלך, סויה ושומשום הינם בריאים. אם זה נכון, מה זה "כבישה קרה"?

17/09/2006 | 19:29 | מאת: דנה ויינר

שלום אלירן, כבישה קרה הינה שיטת מיצוי השמן מן המוצר בטמפ נמוכה מבלי להרוס את איכות השמן וחמצונו. השמנים שציינת אכן בריאים, אך מבחינת הרכב עדיין עדיף שמן זית וקנולה העשירים יותר בחומצות שומן חד בלתי רוויות שעדיפות על הרב בלתי רוויות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית