מקווה שהשאלה לא טיפשית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
איזה ערך תזונתי יש לקצוות האורז ? אמרו לי שבכדי שאורז מלא יתבשל מהר אני צריכה לשפשף אותו בידיים בתוך סיר מלא מים וע"י כך קצוות האורז נשברים ונשטפים במים עושים את התהליך מס' פעמים עד שהמים הופכים מצבע לבן ליהיות שקופים. איזה ערך תזונתי אני מאבדת, והאם זה בריא יותר לאוכל אורז מלא ללא קצוותיו ?
שלום מירה, לדאבוני, מעולם לא שמעתי על ההמלצות הנ"ל, וקשה להעריך מה האורז מאבד באופן זה, אך ידוע כי מבחינה בוטנית בקצה האורז יש יותר עמילן- פחמימות, כך שאני יכולה להעריך שיש איבוד קטן וחסר משמעותי של עמילן. בברכה, דנה