שתי שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/08/2006 | 20:07 | מאת: גיא

שלום רב! 1. אני יודע שיש כמות מסוימת של חלבון שצריך לקחת ואני יודע כמה אני צריך. השאלה היא האם כדאי לצרוך אבקת חלבון או חלבון מהאוכל מספיק טוב? 2. אני נוהג לאכול חומוס לפחות כל יום. חומוס למרות שהוא משמין נחשב לאוכל בריא, האם גם חומוס מהסופר נחשב בריא? (צבר, אחלה וכדומה)

28/08/2006 | 10:02 | מאת: דנה ויינר

שלום גיא, 1. במידה והינך צורך מספיק חלבון מן המזון אין צורך בתוספות של אבקות, כל העמסת חלבון על הכבד והכליה הינה בגדר מיותרת ומסוכנת. 2. כאשר אומרים שחומוס הוא בריא אין הכוונה לסלט חומוס אלא לגרגירי החומוס עצמו. בסלטים המוכנים מכניסים הרבה שמן והרבה מלח ולעיתים גם חומרים משמרים, כך שכל התועלת הבריאותית כמעט ונעלמת. כמובן, שצריכה מתונה של סלט חומוס אינה מזיקה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית