הרכב המזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/08/2006 | 12:50 | מאת: ירון

מה אחוז הצריכה היומית המומלץ לבחור בריא לגבי : אחוז צריכת הפחמימות ביום מסה"כ המזון אחוז צריכת החלבונים ביום מסה"כ המזון אחוז צריכת השומנים ביום מסה"כ המזון כדי שאני לא אתבלבל דוגמא.. אם נניח צרכתי 100 קלוריות מהי צריכת הקלוריות מ: חלבונים, שומנים ופחמימות תודה

17/08/2006 | 15:11 | מאת: דנה ויינר

שלום ירון, המלצות ארגון התוזנה העולמי לתזונה מאוזנת, נכון להיון הוא: 50-60% מקלוריות היומיות מקורן בפחמימות- ההמלצה לפחמימות מורכבות עשירות בסיבים תוזנתיים.( חיטה מלאה, שיפון, קטניות וכו' ). עד 30% מקור משומן- ההמלצה להעשרת התפריט בשומן חד בלתי רווי ( שמן זית וקנולה, זיתים, טחינה, אגוזים ) ופחות שומן רווי ותוספת אומגה 3 שהמקור הוא דגים. והשאר חלבונים- בשר ודגים, מוצרי חלב וביצים. בברכה, דנה

17/08/2006 | 16:56 | מאת: ירון

מנהלי פורום תזונה קלינית