בשר נא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2006 | 23:56 | מאת: אלכס

שלום תמיד אמרו לי שבשר נא מסוכן מאוד לבריאות ועלול להעביר מחלות אבל הנה דוגמא למתכון די פופולארי שאפילו מוגש במסעדות שהמרכיב העיקרי בו הוא בשר בקר נא לחלוטין: http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-178640,00.html אכלתי קרפצ'ו בקר בעבר אבל עכשיו עלתה לי השאלה... עד כמה זה בעצם מסוכן?

16/08/2006 | 15:32 | מאת: דנה ויינר

שלום אלכס, בשר קרפצ'יו אינו לגמרי בשר נא, הוא עובר תהליך "בישול" ע"י חומצות מסויימות או ע"י חומץ או ע"י מיץ לימון שגם גורמים לדנטורציה של חלבונים וגם להרס של מרבית החיידקים. כמובן שתמיד עדיף לבשל את הבשר, אך שיטות בישול הינן שונות, גם עישון ויישון בשר הינו תהליך בישול, רק לא בטמפ' גבוהות. ישנם בשרים שאסור לאוכלם ללא בישול מלא, כמו בשר חזיר, שעשיר מאוד בפרזיטים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית