המשך בקשר לסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2006 | 17:22 | מאת: דלית

לסידן ולריקוטה. אני בת 20 תכף. והייתי מעוניינת שתגייד לי במה עוד יש הרבה סידן. הקטע איתי שאני שותה פעמים ביום נס קפה, זה כ"כ נורא? אני שותה בבוקר, ואח"צ. ועם אני אוכלת משהו חלבי, אני משתדלת שהנס יהיה שעתיים לפני החלבי או שעתיים אחרי, אז ככה זה נספג נכון? בכלל עד כמה הנס קפה הזה נורא,? במיוחד ששותים שתי כפיות נס ביום עם מעט חלב? בכל אופן. בעבודה אני שותה תמיד אקטימל 1 שיש בו לא הרבה סידן אבל עדיין זה משהו חלבי, לא? ורק בערב אני אוכלת שתי פירכיות ובפירכיה אחת אני אוכלת כף ממרח ריקוטה ובפירכיה אחת כף ממרח טחינה משומשום מלא, ועל כך פיריכה אני שמה גבינה צהובה 9% אחת. זה הסידן היחיד שיוצא לי לאכול, חוץ מזה אני אוכלת בשר וספגטי וכל זה. לא יודעת עם זה קשור לסידן. אבל העם זה מספיק סידן? לא חסר לי או משהו.. אבל אני גם לא רוצה שיחסר. הייתי שמחה לשמוע את דעתך ועם זה לא מספיק סידן בכל זאת. אז מה היית עוד מוסיפה לי וממליצה לי. תודה ויום טוב דלית.

30/07/2006 | 19:14 | מאת: דנה ויינר

שלום דלית, את אמורה להגיע לכ- 1200 מ"ג סידן ליום, זה שווה ערך לכ- 5 מנות מוצרי חלב ביום ( פרוסת גבינה צהובה, כוס חלב, 4 כפות גבינה לבנה, מעדן מועשר בסידן ו- 2 משולשי גבינה, 2-3 סרדינים ) זה יכול לכסות מנה יומית. כל המוצרים תריכים להיות לפחות 1.5% שומן על מנת שהסידן ייספג. הבעיה בקפה הינה כפולה, קפה לכשעצמו מוריד ספיגת סידן ובנוסף קפאין גורם לאיבודים מוגברים של סידן בשתן, לכן מומלץ להפחיתו, אך לקפה וקפאין תכונות גם טובות, אז פשוט הרחיקי ממזון עשיר בסידן. בברכה, דנה

30/07/2006 | 22:22 | מאת: דלית

זה דאיי ברור שאף אחד לא אוכל כל כך הרבה מוצרי חלב כל יום, אז איך בכל זאת, לא חסר להם ולי לפחות סידן? בתור אחת שלא אוכלת הרבה סידן

31/07/2006 | 17:51 | מאת: אלעד

דנה שלום, שתי שאלות מתבקשות מתשובתך לדלית: א. האם ניתן להבין מדברייך שאת ממליצה לאכול בכל יום פרוסת גבינה צהובה (9%) ובנוסף גם 2 משולשי גבינה צהובה (7%?) ? האם כמות השומן המצטברת בהן איננה גבוהה מדיי (אני מקווה שלא, כי מאוד אוהב את שתיהן)? ב. האם מעדן שוקו (סויה, למשל) מומלץ אף הוא כמקור נוסף לסידן? היה נראה לי ששוקו, בהכילו קפאין, מבטל אל ערכו של הסידן המצוי במעדן זה. הלא כן? תודה. אלעד

מנהלי פורום תזונה קלינית