לאחרונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
החשיבות של לאכול בריא ובריא רק הולך וגדל פה. בארצינו כמה חשוב לאכול מאוזן והכל.. הייתי שמחה לכתוב לכם מה אכלתי היום, אני לא רוצה המלצות לתפריטים רק את דעתכם, עם זה מספיק, לגיל שלי, אני בת 20 שוקולת 50 ואני 1.53 בוקר: סנדיץ משתי פרוסות לחם לבן, וכף ממרח (סליאן+ממרח שומשום) + נס קפה ביינים: שתי אגסים צהריים: בשר מן קציץ אפוי בתנור סוג הבשר(כבד+בקר) + אורז (אני לא יודעת כמה כפות היה באורז) מנה רגילה.. מלא ושעועית ירוקה, קינוח: קייוי (כדי שהבשר יספג טוב) ביינים: מקופלת ערב: סלט טונה של ארומה + גבינה בולגרית 5% שזה מורכז ממלא עגבניות ומלפפונים, כופסא שימורים של טונה במים, והמון המון גבינה בולגרית 5% (בלי לחם) אכלתי 5 סוכריות ללא סוכר ו 5 מסטיקים ללא סוכר עם מותר לכם לכתוב המלצות מה חסר בתפריט ומה הייתם מורידות אשמח לשמוע. בנוסף הייתי רוצה לשאול בקשר לממרח חרובים, אני לא מאלו שאוכלות הרבה שוקולד, אבל לאחרונה מתחשק לי לחם עם ממרח שוקולד, אז קניתי ממרח חרובים, שכתוב שזה עשוי רק מחרובים סוכר חום מולסה ולצטין משהו כזה.. העם כדי לוותר בכל מקרה על ממרח כזה כי הוא ממותק? או שהוא בריא ויש בו ויטמינים, ואולי בכל זאת עדיף יותר הממרח שאני אוכלת בבוקר עם הסיליאן והממרח שומשום)? ועם כן אשמח לדעת כמה קלוריות יש לכף ממרח חרובים פחות או יותר ואיזה ויטמינים נותן לי הממרח הזה. תודה ויום טוב
שלום דורית, התפריט נראה סביר, יש להוסיף עוד סיבים תזונתיים שמקורם בחיטה מלאה ( במקום לחם לבן) וקטניות ( אפונה, עדשים וכו' ). כמו כן יש להוסיף מקורות נוספים לסידן, מעדנים חלב וכו'. בממרח חרובים בכף שטוחה יש כ- 70 קק"ל לפחות, מבחינתי הוא אינו עדיף על שוקולד, אלא עוד צורת גיוון למזון. ממרח השומשום מכיל יותר סידן, אך רובו אינו נספג, מעבר לכך אין לא סגולות מיוחדות. בברכה, דנה
קודם כל לחם לבן אחליפי בלחם מקמח מלא או שיפון מלא. אורז לבן החליפי באורז מלא הרבה גבינה בולגרית לא טוב מכילה המון נתרן תפני לתזונאית לתמיכה