חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה תנובה הוציאה לאחרונה חלב עשיר בברזל (בנוסף לסידן) האם יש היגיון לצרוך ממנו ? האם הברזל לא יפריע לספיגת הסידן (או להפך) ורק נצא מופסדים מכך ? תודה מראש
שלום יעל, אני נוטה להסכים איתך. איני רואה סיבה להעשיר את החלב בכל הוימינים ומינרלים הקיימים משתי סיבות, אחת ניגודים בספיגה בין המינרלים והסיבה השניה שכך לא מגיעים לכלל האוכלוסיה, שכן ישנם אנשים רבים אשר אינם צורכים מוצרי חלב בכלל וחלב בפרט, או שכמויות הצריכה הינן נמוכות וזניחות. כמו כן, מרבית המוצרים הללו הינם יקרים יותר ולאו דווקא איכותיים יותר. המלצתי לצרוך חלב מועשר בסידן ויטמין D וויטמין A. ברזל ניתן להשיג מבשר. בברכה, דנה
דנה שלום תודה על תשובתך. אומנם לא ציינתי זאת בשאלתי אך היא הייתה מכוונת לצריכת חלב של ילדים שבמקרה גם צמחונים (לא אנמים). אם נשים לרגע בצד את העניין הכלכלי, האם צריכה של חלב מועשר בברזל וסידן פוגעת בספיגה של הברזל או הסידן או שניתן להרוויח מהמוצר את שני המינרלים ?