ספיגת חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/06/2006 | 19:20 | מאת: נינה

האם יש אמת בדבר יכולת הגוף לספוג חלבון? ידוע לי שהגוף לא יכול לספוג מעבר ל- 30 גר' חלבון במנה והעודף הופך לשומן. מישהו אמר לי שמדובר במיתוס ויכולת הגוף לספוג חלבון תלויה במסה השרירית ומשתנה מאדם לאדם ומעבר לזה שהחלבון בכלל לא הופך לשומן בגוף. האם הטענות שלו נכונות? איפה אני יכולה למצוא חומר עדכני ומהימן בנושא?

26/06/2006 | 22:24 | מאת: דנה ויינר

שלום נינה, ההמלצה היומית לחלבון הינה 0.8 גר'/ק"ג משקל גוף תקין, המלצה זו נועדה על מנת למנוע חסרים ולספק את צורכי הגוף מבחינת בניית רקמות, איברים, אנזימים וחלבוני הדם. כל חלבון עודף ילך למס' מסלולים : 1. לפירוק ויצור חומר פסולת חנקנית. 2. ליצור גילקוגן ( נאגר האנרגיה הפחמימתי בגוף). 3. ליצור מרכיב במסלול ליצירת טריגליצרידים שהינם מאגר השומן אצלנו בגוף. לגבי אי יכולתינו לספוג יותר מ- 30 גר' למנה זוהי אינה עובדה או ניסוח נכון, אנו סופגים חלבון ב-99% מכמותו, השאלה מה נעשה איתו בהמשך, כלומר מה קורה לחומצות האמינו ממנו בבנוי החלבון, והמסלול שתארתי הינו המסלול הביוכימי הנכון. כמובן שככל שאנו בונים יותר שריר, כך יכולת השימוש בחלבון עולה ופחות הולך למאגרי גליקוגן ושומן ויותר עובר גם פירוק לאנרגיה ויצור אוראה. בברכה, דנה

26/06/2006 | 23:02 | מאת: נינה

חשוב לי הדיוק. כתבת: "לגבי אי יכולתינו לספוג יותר מ- 30 גר' למנה זוהי אינה עובדה או ניסוח נכון, אנו סופגים חלבון ב-99% מכמותו, השאלה מה נעשה איתו בהמשך" בעניין זה, הניסוח שלי לא היה מדוייק. ידוע לי שהחלבון נספג כמעט במלואו אך למיטב ידיעתי (ואם אני לא טועה את מחזקת זאת) יש גבול לניצול החלבון בתור ח. אמיניות וכאשר ניצולו כח"א מסתיים הוא מופנה למסלולים אחרים. אני לא מתעקשת על כמות של 30 גר' אבל מהי הכמות שממנה והלאה החלבון לא מנוצל בתור ח"א (למשל לכל ק"ג שריר- X גר' חלבון) במנה אחת ולא בתצרוכת יומית. תודה וסליחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית