כמות נתרן באוכל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2006 | 12:05 | מאת: ליאת

שלום לצוות הפורום, קודם כל רציתי לדעת מהי ההגדרה של נתרן? האם זהו אותו מלח בישול שאנחנו מוסיפים לאוכל? 2. כמה כמות נתרן צריכה להיות ב 100 גרם מוצר? (אני רואה לא פעם ערכים של 300, 400, 500 מ."ג ולא יודעת אם זה טוב או לא) 3. האם יש פיקוח של משרד הבריאות על כמות הנתרן המותרת במוצרים? המון תודה וכל טוב!

26/06/2006 | 08:23 | מאת: נתרן

נתרן הוא מינרל. הוא מרכיב יחד עם הכלור את מלח הבישול ומצוי לכן בכל המזונות בכמות מסוימת ובמיוחד במזון מעובד-שימורים. הוא היון העיקרי הנושא מטען חשמלי חיובי בנוזל החוץ תאי.מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף.דרוש גם לספיגת גלוקוז במעי הדק. צריכה יומית ממולצת מגיל 18 ומעלה 500-2000 מ"ג. עודף נתרן עלול להוביל לבצקת ואפילו יתר לחץ דם. חוסר- הקאות,שלשול וחולשת שרירים אך זהו מצב נדיר שכאמור הוא מצוי בכל המזונות וקשה לברוח ממנו.

26/06/2006 | 09:23 | מאת: ליאת

ראשית, תודה על תשובתך. אם ב 100 גר יש 500 מ"ג שהוא המינימום של הצריכה היומית זה ממש לא טוב. צריך לזכור שאנחנו אוכלים סוגי מזונות שונים ובכל אלה (המעובדים) יש נתרן, כך שהצריכה היא גבוהה מהמותר. לדעתי צריכים ליצור לחץ על חברות המזון להוריד את הכמות. כל טוב.

מנהלי פורום תזונה קלינית