קינואה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי שקינואה הינו מאכל בריאות. האם זה נכון? מהן סגולותיו הבריאותיות? וכיצד ניתן להכינו כך שיהיה לא רק בריא אלא גם טעים? תודה.
שלום אליענה, קינואה הינו סוג של דגן הנפוץ שמקורו בדרום אמריקה בהרי האנדים. זהו דגן עישר יחסית בחלבון, סיבים תזונתיים, בעל אינדקס גליקמי נמוך ( טוב לסוכרתים ), עשיר בחומצה פולית וברזל ( בעל ספיגה נמוכה ). הקינואה נכנסת כתחליף נוסף לדגן מלא יחד עם חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, כוסמת ועוד. תוכלי למצוא באינטרנט מתכונים רבים להכנת קינואה. בברכה,דנה