יתרונות תפוח אדמה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/06/2006 | 10:46 | מאת: יעל

בתי בת ששה חודשים, והתחלתי לתת לה ירקות: קישוא ובטטה. האם אכן יש טעם להוסיף תפוח אדמה למרק, בהתאם להמלצות? האם לא מדובר בעמילן בלבד? האם נשארים לתפוח האדמה יתרונות תזונתיים כלשהם כגון ויטמינים לאחר הבישול וההרתחה? אם מדובר בפחמימה ללא ערך תזונתי נוסף נראה לי קצת מיותר. תודה רבה.

19/06/2006 | 18:03 | מאת: דנה ויינר

שלום יעל, המטרה הראשונית של המעבר למזונות שונים מפורומולה או חלב אם הינה חשיפה של הילד לטעמים שונים ובדיקת יכולת העיכול והספיגה. ערכו התזונתי של תפו"א אינו מסתכם בעמילן בלבד, כי גם בטטה הינה ממשפחת הפחמימות, ההבדל העיקרי הוא בכמות הסיבים התזונתיים וסוגי הויטמינים בתוכו, אך אין זה אומר שתפו"א הינו עמילן בלבד. אינך חייבת לתת תפו"א אם אינך מעוניינת, זוהי המלצה לסוג מזון בעל ערך קלורי גבוה מירק, חשיפה לפחמימות מורכבות וחשיפה לטעם שונה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית