אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2006 | 21:22 | מאת: א' מהצפון

יש לי שאלה בנושא אומגה 3 שמעתי שאומגה 3 יש בדגים. האם האומגה 3 הולך לאיבוד בבישול אפיה או צליה של דגים? כמה מנות דגים מבושלים צריך מתבגר לאכול כדי לשמור על כמות אומגה 3 ממולצת לגילו, בשבוע? אני מעדיפה לבשל קציצות דגים כדי להמנע מ"תאונות" עם העצמות

18/06/2006 | 21:38 | מאת: דנה ויינר

שלום, אומגה 3 הינה קבוצה של חומצות שומן שמאפיינת דגי ים בעיקר שמקורם מים צפוני וקר כמו בקלה,סלמון, טונה, מקרל סרדינים ועוד. חלק מחומצות השומן עוברות תהליך של חמצון בטמפ' גבוהות אך הרוב נשאר יציב. רצוי לאכול כ- 3-4 מנות דג ליום על מנת לקבל כמות מספקת של אומגה 3. בברכה, דנה

18/06/2006 | 22:27 | מאת: א' מהצפון

18/06/2006 | 22:34 | מאת: א' מהצפון

דנה שלום, כשאת אומרת "מנות דג" למה את מתכוונת? האם אכפת לך להגדיר זאת כמותית? שמעתי שבשמן זית ואגוזי מלך יש אומגה 3. במה עוד?

19/06/2006 | 16:02 | מאת: דנה ויינר

שלום, בשמן זית ובאגוזים כמות האומגה 3 יחסית זניחה. המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הינם דגי ים. מנת דג= 150 גר' דג לפני בישול. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית