רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, הנני חולת קרוהן ונמצאתי רגישה ללקטוז במבחן נשיפה, לפני כשלוש שנים. מאז נמנעתי לחלוטין ממוצרי חלב. בשנה האחרונה הכנסתי בהדרגה לתפריטי חלק ממוצרי החלב שמערכת העיכול שלי ידעה לעכל: יוגורט וגבינת קוטג'. לאחרונה (בחודשיים האחרונים) חזרתי לשתות חלב (ככוס ליום) ואני מרגישה מצויין. שאלתי היא האם רגישות ללקטוז יכולה לעבור? בברכה, איריס
שלום איריס, באופן כללי התשובה היא כן. במקרה שלך, ייתכן כי בזמן המבחן לא היית ברמיסיה מבחינת המחלה, וידוע כי חולי קרוהן סובלים יותר מרגישות ללקטוז בזמן התקף, בשל פגיעה ברירית המעי, שם נמצא האנזים שמפרק לקטוז, "לקטאז". כנראה שעכשיו את נמצאת ברמיסיה מלאה, רירית המעי השתקמה, ולרוב אין אנו מגבילים אנשים עם קרוהן בזמן רמיסיה. בכל מקרה עליך לפנות לדיאטנית קלינית מומחית בתחום להמשך מעקב וטיפול, על מנת למנוע חסרים ולייעץ כיצד לנהוג הן ברמיסיה והן בהתקף. בברכה, דנה