רעלים?!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/04/2006 | 16:48 | מאת: אני

שלום רב קראתי כי רוב הרעלים שיש לנו בגוף נובעים מיתר חלבונים מהחי,ושומנים. שומן אני מבינה. אבל חלבונים? אם כך אז כמה חלבונים יש לצרוך סה"כ.... כמה גבינות? כמה בשרים? כמה עופות? דגים? ביצים? או שמא עדיף רק קטניות?! תודה.

13/04/2006 | 22:13 | מאת: דנה ויינר

שלום, מזון בגופינו, במערכת העיכול, מפורק לחלקיו הנספגים ונכנס לזרם הדם. חלק ממנו אנו משתמשים לאנרגיה, וחלקו נאגר. אנו אוגרים בעיקר שומן, וזהו מאגר האנרגיה העיקרי בגופינו. סוכר או גלוקוז משמש לאנרגיה זמינה, והעודפים נאגרים בצורת שומן שנקרא טריגליצרידים, זוהי אינה פסולת אלא מאגר אנרגיה. שומן משמש כמקור אנרגיה ובנייה של איברים חיוניים בגופינו. חלבון, גם משמש מעט לאנרגיה ובעיקר לבניה של גופינו,כגון שרירים וחלבוני הגוף. עודף חלבון שעבר תהליך פירוק יוצר חומר פסולת המפונה ע"י הכליה. במידה והתפקוד הכלייתי והכבדי תקין, אין לנו כל בעיה להפטר מהעודפים ע"י הכליה בשתן. ההמלצה לאוכלוסיה הבריאה היא לאכול 0.8 גר'/ק"ג משקל גוף חלבון. בעולם המערבי אנו אוכלים יותר חלבון, אך נפטרים מהעודפים שלא נלקחו לבניה. החלבון חיוני לגופינו, והחלבון האיכותי ביותר דווקא נחשב חלבון מן החי ולא הצומח, ויש לשלב בין שניהם. ישנה חלוקה בין מרכיבי המזון בדיאטה, הממלצה נכון להיום ש-60% מהקלוריות יגיעו מפחמימות, עד 30% משומן, רצוי פחות רווי וכל השאר מחלבון. דיאטות עשירות בחלבון יכולות להעמיס על הכליה בשל הצורך להפטר מעודפים, אך הכוונה לדיאטה שבעיקרה חלבון. ההמלצה, לצרוך מכל קבוצות המזון באופן מאוזן. אם אינך בטוחה מהו האיזון הנכון, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ. בברכה, דנה

17/04/2006 | 08:22 | מאת: שוב

כמה פחמימות ושומן יש לצרוך ביום לכל ק"ג משקל גוף?!

מנהלי פורום תזונה קלינית