לקטוז וחלבון חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/04/2006 | 15:19 | מאת: מירי

שלום! אני בת 23. עקב רגישות ללקטוז שהתגלתה אצלי לאחרונה, אני כרגע בדיאטה ללא לקטוז. כפי שהבנתי, לקטוז הוא פחמימה. ברצוני לדעת האם אני יכולה לאכול תחליף גבינה המכיל חלבון חלב. האם חלבון החלב מכיל לקטוז? תודה רבה, מירי.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2006 | 20:04 | מאת: דנה ויינר

שלום מירי, לא כל מוצרי החלב מכילים פחמימה בכמות גבוהה, וכן רגישות משתנה מאדם לאדם. לדוגמה ביוגורט ביו יש הרבה פחמימה אך זו עוברת תסיסה ופירוק ע"י החיידקים בפנים, וכך ישנם אנשים המסוגלים לאוכלו.כמו כן גבינה צהובה וגבינות שמנות יותר כמעט ואינן מכילות לקטוז. יש להשיג היום חלב דל לקטוז בכל סופר, וכמו כן אפשר ליטול את האנזים לקטאז עם כל ארוחה חלבית. כלומר, חשוב לציין, לפני שאת מוותרת על מוצרי חלב, התייעצי עם דיאטנית לפני כן. לגבי שאלתך, לא אמור להיות לקטוז בתחליף גבינה על בסיס חלבון גבינה, אך אם יש בגבינה פחמימות צריך לברר את מקורן. אם מדובר בגבינה צהובה, אז יש לך תשובה בנושא. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית