כוסמת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מהו כוסמת? האם הוא בגדר מזן בריא? ואם כן מהם סגולותיו? האם אכילת צלחת כוסמת כל יום מזיקה או מועילה? והאם כוסמת מכיל סוכר?ואם כן מהי הכמות?
שלום כוסמת הינה צמח עשבוני שמקורו במרכז אסיה. זהו אינו גדן אלא פרי או אוגז מהצמח מייצרים קמח בעל תכונות תזונתיות טובות. גם הזרעים וגם העלים אכילים. הכוסמת בעיקרה מכילה פחמימות מורכבות, סוכר וכן סיבים תזונתיים. וחלבון. הכוסמת עשירה במגנזיום, אשלגן, זרחן וכן ברוב ויטמיני ה-B. הכוסמת הינה תחליף מצויין לפחמימות החמות, לדוגמה אורז לבן ותפוחי אדמה בשל תכולת הסיבים הגבוהה העוזרת באיזון סוכר ושומנים בדם. כמו כן משתמשים בה להכנת דייסות על בסיס חלב או מים. אכילת כוסמת על בסיס יומי לא הוכחה כמזיקה בהנחה כי מדובר באדם בריא. אך יש לזכור כי למרות תכונותיה התזונתיות המצויינות, היא אינה ללא ערך קלורי. המנה המומלצת היא כ-4-5 כפות לפני בישול. צלחת שלמה הינה מנת פחמימות גדולה מדי, ולמרות תכונותיה הטובות ונוכחות הסיבים בה, כמות גדולה עדיין יכולה לתרום לעליה בסוכר בסוכרתיים. בברכה, דנה