אי-עיכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2006 | 13:58 | מאת: אלכסנדר

ממה נוצרים גרפסים (מבחינה ביוכימית) ואיך מונעים אותם?

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2006 | 15:51 | מאת: דנה ויינר

שלום אלכסנדר, גרפסים או במילה העברית גיהוקים ( ולא שיהוקים כמו שחושבים) נוצרים מכניסת אוויר במהירות ויצירת גזים במערכת העיכול העליונה בשל האטה בהתרוקנות קיבה, וכמו כן ישנם מזונות יוצרי גזים כגון ף משקאות מוגזים, צנון, שום, בצל ועוד. לרוב אנו ממליצות למטופלים לשנות גם הרגלי אכילה, ארוחות יותר קטנות וצפופות, לעיסה ממושכת של המזון, לא לשכב אחרי האוכל, להמנע מעישון ואלכוהול ולהמנע ממזונות אשר גורמים באופן אישי ליותר גיהוקים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית