מספר תהיות על בית המרקחת של הטבע

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2006 | 13:57 | מאת: נפתלי

1- בהכנת מיץ תרד, האם הברזל זמין יותר מאכילת תרד? וככלל, אם סחיטת מיץ מירקות מפרידה בין הסיבים לנוזלים- אזי קיימת הפיכת מינרלים לזמינים יותר?? 2- ביצה מקבלת את הציון 100 בדירוגה כחלבון איכותי. אם אוכל חלבון נוסף יחד עם הביצה, תתרחש הפרה של האיזון האמיני המושלם של הביצה ודירוגה ירד? 3- מה היחס שצריך להיות בין קטניות ודגנים על מנת שיווצר חלבון שלם? 4- האם קיים בטבע מצב בו יש סידן ללא ויטמין D? 5- על שום מה ההפרדה בין ירקות ופירות? (בהקשר לשאלה 1, חשבתי לרקוח מיץ תרד ותפוזים כתחליף ברזל. כדאי?)

04/04/2006 | 15:48 | מאת: דנה ויינר

שלום נפתלי, 1. לא רק הסיבים בתרד הם אלו שמפריעים לספיגה, ישנם חומרים נוספים שנשארים גם בנוזלים, ולכן הספיגה אינה יעילה. 2. מזון אחר לא יוריד את ערכה הביולוגי של ביצה, יהיה שימוש זהה בחומצות האמינו החיוניות. 3. אין יחס מדוד, ההמלצה לאכול את שניהם יחד כי בכל אחד מהם חסרה חומצת אמינו חיונית אחרת. מכל חומצה אמינית אנו זקוקים למינון מעט שונה והמטבוליזם של כל חומצת אמינו שונה, כל עוד הינך אוכל חלבון מן החי שכולל ביצים, גבינות, בשר ודגים, אין סיבה שפתח חסר של חומצות אמינו חיוניות. 4. כן, בחלב 0% שומן שלא מוסיפים לו ויטמין D, כמו כן ברוב מוצרי החלב דלי השומן שלא מוספים להם ויטמין D הוא חסר. ההפך בטבע גם כן קיים, בשמן דגים יש ויטמין D ואין סידן. 5. אין מקום להפרדה בין ירקות לפירות, ושוב, תרד אינו מקור טוב לברזל על כל צורותיו. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית