שוקו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/04/2006 | 09:47 | מאת: אליהו

האם מבחינה בריאותית כללית, וכן מבחינת ספיגת סידן בפרט, עדיף לשתות משקה שוקו סויה, המכיל 150 מ"ג סידן ב-100ג' (מומתק ע"י סוכרוז), או משקה שוקו חלב המכיל 100 מ"ג סידן (מומתק, כמובן, בסוכר)?

02/04/2006 | 11:20 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, בין שניהם עדיף שוקו המכיל חלב, מבחינת ספיגת הסידן, יש גם שוקו דיאט. באופן כללי, עדיף לצרוך מוצרי חלב ללא קקאו, שמפריע לספיגה ומעודד הפרשה של סידן בכליה. בברכה, דנה

02/04/2006 | 18:23 | מאת: אליהו להבי

מתשובתך משתמע - בנוסף לעדיפות של חלב ללא קקאו - שלא רצוי בכלל לשתות קקאו (לא עם חלב, ובעיקר לא עם סויה). זאת - בניגוד להרגל המקובל, כידוע, בבתים רבים מזה עשרות שנים, בעיקר אצל אלה החוששים לשתות קפה, עקב הבעיות הבריאותיות שהוא גורם (?), לפי הפרסומים. האם זו כוונתך? יתר על כן, מאחר שבקפה הבעיה כנראה חמורה עוד יותר - הקפאין מפריע לספיגת סידן - ואפילו ברוב סוגי התה, המכילים קפאין, קיימת בעיה דומה, נשאלת השאלה איזה משקה חם כן רצוי לשתות (פרט לחלב סתם, המתאים בעיקר לילדים) בסוף ארוחה (לפחות בבוקר או בערב), בעיקר - אך לא רק - בחורף, כדי שלא לגרום נזקים לבריאות, אלא רק להועיל לה?

מנהלי פורום תזונה קלינית