שמרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2002 | 14:33 | מאת: רוני א.

הייתי מעוניינת לדעת במה בדיוק נמצאים השמרים (מלבד כמובן מוצרי המאפה למיניהם). קיבלתי הסבר מרוקח שישנם שמרים "רעים" ושמרים "טובים" והרעים מביניהם הם גורם לפטריות. אילו תחליפים טובים ללחם ניתן למצוא ללא שמרים על מנת לא לגרום לתזונה לקוייה?

17/03/2002 | 14:42 | מאת: שושי

רוני שלום, כיום בקרב המרפאים האלטרנטיביים יש "אופנה" רווחת לתלות רבים מתחלואי האדם המודרני במה שהם מכנים "תסמונת הקנדידה". קנדידה היא פטריה (שמר) השוכנת בגוף, שגורמים מסויימים, שהשכיח בהם הוא שימוש באנטיביוטיקה, עלולים להפר את האיזון בינה לבין אוכלוסיית החיידקים ה"ידידותיים" במעיים. הצרה היא, שפעמים רבות אותם מרפאים לא מסתמכים על בדיקת מעבדה כשהם "מאבחנים" את הבעיה כ"קנדידה", ונותנים טיפול סטנדרטי הכולל בין היתר דיאטה חסרת שמרים, סוכרים וקמח לבן, אשר אמורה להדביר את הפטריה אך גם מחלישה מאד את הגוף. עצתי לך: בררי קודם, בבדיקת מעבדה מומסכת, האם את אכן סובלת מקנדידה, ורק אז פני לטיפולים למיניהם. מנסיון, קשה מאד להתמיד בדיאטה נטולת שמרים וסוכרים לחלוטין. עדיף פשוט להפחית בהם, ולהעדיף לחם מלא על לחם לבן ופרי על-פני ממתק. אם את מתעקשת, למאפיית "הרדוף" יש לחם נטול שמרים (וטעם) הנמכר בבתי-הטבע. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית