קמח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/04/2006 | 08:51 | מאת: חן

שלום, לאבי המליץ קרדיולוג להמנע מקמח חיטה, איזה סוגי קמחים יש חוץ מחיטה? בלחם/פסטה וכו? מאיזה קמח להכין עוגות וכו? קמח מלא זה קמח חיטה נכון?

01/04/2006 | 11:22 | מאת: דנה ויינר

שלום חן, לפני שמאמצים כזו המלצה, אולי כדי לבדוק מדוע ניתנה. המלצה זו מתאימה לאנשים אלרגיים לחלבון החיטה- גלוטן- שנמצא גם בשעורה, ויש טוענים בשבולת שועל. להמנע מקמח חיטה אומר להמנע מכל דבר שעשוי מחיטה מלאה או רגילה, כלומר : לחם, עוגות, פסטות ועוד. אני ממליצה לפני שעושים צעד כל כך קיצוני בדיאטה שהומלץ ע"י קרדיולוג, לברר מהי הסיבה, ואם היא מוצדקת ומוכחת מחקרית, להפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מתאים. אם מטרתו היא הורדה במשקל, יש דרכים אחרות, בריאות יותר. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית