אשכולית אדומה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאחרונה קראתי שנעשה מחקר לגבי אכילת אשכולית אדומה והשפעתה על רמת הכולסטרול ורמת הטריגליצריד. שאלתי האם נכון הדבר? במאמר התיחסו רק לגבי שני הנושאים הנ"ל, ומה לגבי הסוכר? האם אשכולית אחת ביום תשפיע לרעה על בעלי רמת סוכר בגבול העליון?
שלום דני, 1/2 אשכולית בינונית מהווה מנת פרי, המותרת גם לחולים סוכרתים. לאשכולית מיוחסות סגולות רבות, אשר הוכחות מדעיות חותכות בנושא עדיין לא ברורות, אך הואיל והיא אינה מזיקה, ניתן להמליץ לצרוך ממנה, אך לא יותר מפרי אחר, מבחינת הגבלת הסוכר. בברכה, דנה