סידן ותחליף סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/03/2006 | 12:51 | מאת: דינת

מהיכן אני יכולה להשיג סידן שאינו מן החי? מה אני יכולה לךעשות כדי להגביר את ספיגתו? האם סוכר דמררה (מקנה סוכר) בריא יותר מסוכר לבן? למה?

24/03/2006 | 16:52 | מאת: דנה ויינר

שלום דינת, סידן שאינו מהחי נמצא בשומשום ומוצריו, שקדים ואגוזים. אך יש לזכור כי רמת הספיגה ממזונות אלו נמוכה יחסית לספיגת סידן ממוצרי חלב. לכן בד"כ אנו ממליצות על תוספי סידן, אך יש להתייעץ לפני כן עם דיאטנית קלינית . סוכר דמררה עובר פחות תהליכי עיבוד מסוכר לבן, לכן מעט טוב יותר מסוכר לבן, אך תכונותיו התזונתיות זהות לסוכר לבן, הן מבחינת ערך קלורי והן מבחינת האפקט על רמות הסוכר בדם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית