ובכל זאת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1- מה עם מלח שמכיל כלוריד האשלגן בריכוז כפול מכלוריד הנתרן? 2- איזה ירקות אני יכול להוסיף לתבשילים שיתרמו מליחות (מן הנתרן שלהם)? מה קורה לנתרן בחום? למה הוא כל כך מחייה תבשילים?
שלום נגב, תחליף מלח מכיל יותר אשלגן במקום נתרן, שהוא המקור שיכול להעלות לחץ דם. לכן תחליף זה עדיף. אם הבעיה שלך עם נתרן, אז כדי גם להמנע מנתרן במזון, לא משנה מקורו. בכל מקרה, סלרי נחשב לעשיר יותר בנתרן. נתרן לא משנה ערכו ותכונותיו בחום, והאפקט המזיק בנוגע ללחץ דם נשאר זהה. הוא אינו מחייה תבשילים, הוא פשוט מוסיף טעם, כמו סוכר או כל תבלין אחר. בברכה, דנה
שלום רב, אני בחורה בת 38. עשיתי בדיקות והכל יצא מצויין חוץ מהפוטסיום - אשלגן, שיצא ברמה נמוכה יותר מהנורמל. מה אני יכולה להוסיף לתזונה שלי כדי להעלות את רמת הפוטסיום? תודה מראש על תשובתכם. סופשבוע נעים לכולם. שושי