ירקות מבושלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/03/2006 | 22:23 | מאת: אורנה

האם ירקות (גזר, קישואים, כרוב) שומרים על ערכם התזונתי לאחר בישול?

15/03/2006 | 17:29 | מאת: דנה ויינר

שלום אורנה, בבישול חלק מהויטמינים נהרסים, תלוי בטמפ' ובזמן. על כך מומלץ יותר לאדות ירקות ופחות לבשל, הן כי הטמפ' נמוכה יותר, פחות איבודים למי הבישול וזמן הכנה קצר. אך יש מקרים בהם הבישול מעלה זמינות של חלק מהויטמינים, כמו הויטמין A בגזר. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית