סידן וקפה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לנועה דנה גילה וליטל. אני נורא אוהבת נס קפה, אבל אני מגבילה את עצמי בשתי נס קפה ליום, שבכל כוס אני גם שמה כפית מאוד שטוחה של נס קפה. בדרך כלל בבוקר אני אוכלת פרוסת לחם קל עם כף טחינה מלאה (בגלל הסידן) וישר אח"כ אני חייבת את הנס קפה של הבוקר שאני לא מצליחה בלי. ולכן אני מגבילה את עצמי לאו שתי נס קפה ביום, או נס קפה אחד ואייס קפה דיאט אחד. חוץ מזה אני שותה רק מים, אני לא נוגעת במגוז לא שותה קפה שחור וגם לא אוהבת תה. רק כשאני חולה. בכל מקרה העם הנס קפה שאני שותה ישר לאחר הפרוסה של הבוקר, לא התפוס את הסידן של הטחינה?
שלום ליבנת, צר לי לאכזבך, אך ספיגת הסידן מהטחינה נמוכה מאוד, לעומת ספיגת סידן ממוצרי חלב, הבעיה היא לא עם הקפה. בכל מקרה יש להמנע מצריכת קפה ותה או כל מזון המכיל טנינים, הואיל ואלו מעכבים ספיגה של סידן, כאשר נלקחים יחד. נסי לשלב סידן במהלך היום, אחרי שתיית הקפה. בברכה, דנה
אז את אומרת, שבבוקר עדיף לשתות קודם את הקפה, ואח"כ לאכול את מוצר הגבינה? הייתי שמחה לשלוח לך במייל פחות או יותר מה יוצא לי לאכול במהלך היום ושתגידי לי עם אני אוכלת מספיק סידן. דווקא אמרו לי שכף טחינה משומשום מלא זה מנת סידן ליום. תודה