אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/03/2006 | 10:51 | מאת: דנה

רציתי לדעת באיזה מאכלים יש חומצה פולית ואומגה 3.ומודה לך על תשובה.

09/03/2006 | 12:04 | מאת: דנה ויינר

שלום דנה, מזונות עשירים בחומצה פולית מתחלקים לשניים: מזונות בעלי תכולה טבעית של חומצה פולית ומזונות אשר מוסיפים להם חומצה פולית, והם העשירים ביותר, כגון : רוב דגני הבוקר, בייחוד על בסיס חיטה מלאה ושבולת שועל, וקמח ומוצריו אשר מוסיפים לו חומצה פולית. באשר למזונות הטבעיים בעלי תכולת חומצה פולית גבוהה : דגנים מלאים ( חיטה מלאה,אורז מלא ), שבולת שועל, רוב סוגי הקטניות, בייחוד עדשים ואפונה, אספרגוס, תרד, תפוזים, תירס, ארטישוק, כבד, כרוב ניצנים, קמח תירס ושמרים. המזונות העשירים באומגה 3 הינם בעיקר דגי ים שמקורם בים הצפוני : מקרל, סלמון, טונה, הכוונה בעיקר לטריים, ובפירות ים. ישנם היום מזונות שמוסיפים להם אומגה 3, אך בעיקר נלקח כתוסף בכדורים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית