חלב 1%

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/02/2006 | 12:42 | מאת: סלבי

שלום, אני שותה חלב 1%. קראתי שבתהליך הוצאת השומן מוכנס חומר שמזיק לבריאות. האם אני יכולה להמשיך לשתות את חלב 1% או לעבור לחלב 3% . יש לי כולסטרול גוה לכן אבני נמנעת מלשתות 3%. תודה על תשובה סלבי

25/02/2006 | 18:58 | מאת: דנה ויינר

שלום סלבי, ההבדל תלוי בכמות החלב שאנו שותים, אם מדובר אפילו בכוס ביום ההבדל אינו משמעותי בין 1% ל - 3% לכן אין אני ממליצה על 1%. הבעיה עם חלב דל שומן מאוד שמידת הספיגה של סידן ורמת הויטמין D יחסית נמוכה, לכן מומלץ לצרוך חלב של 3%. איני יודעת על חומרים מסוכני בחלב 1%. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית