מלח,

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2006 | 18:06 | מאת: גד

שלום, יש לי שתי שאלות : 1- מלח-ים רשום על האריזה "מכיל 39% נתרן" האם זה אומר שאפשר להמליח יותר את האוכל ולצרוך פחות נתרן. 2- כרוב כבוש, ממולץ כטוב לבריאות, מה עושה אותו כזה ?, האם ניתן באיזה שהיא צורה להוציא ממנו חלק מהמליחות ובכל זאת ישמור על התכונה הטובה שלו ?. תודה מראש, גד

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2006 | 20:56 | מאת: דנה ויינר

שלום גד, מלח בהגדרה מכיל בתוכו שני מרכיבים: נתרן וכלור. תכולת הנתרן היא 40% במלח שולחן או מלח ים. הבעיה היא הנתרן, כגורם מגביל בדיאטה דלת מלח, ולכן מלח ים אינו מהווה תחליף. ישנם תחליפי מלח שבמקום נתרן יש אשלגן, אך את אלו יש לצרוך בזהירות בהמלצת רופא ו/או דיאטנית לפי רמות האשלגן בדם. כרוב כבוש אינו מזון מומלץ במקרה של אנשים המוגבלים בנתרן, ואינו מזון מועדף בכל מקרה. כרוב טבעי הינו מזון בריא, הכבישה במלח היא זו שפוגמת במוצר, ועל כן יש להפחית את צריכת הכרוב הכבוש, במקרה שהינך מוגבל בנתרן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית