גלידה וקומדין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/02/2006 | 19:07 | מאת: רונית

באתר של מרכז רפואי רבין רשום שגלידה ואבוקדו מאיטים ספיגת קומדין ויש להמנע מלאכול אותם שעתים לפני או אחרי נטילת קומדין. האם עובדה זו ידועה לך ? האם היא רצינית ? האם מדובר גם בארטיקים ובסורבה?

08/02/2006 | 16:09 | מאת: דנה ויינר

שלום רונית, יש הבדל בין מזון אשר משפיע על ספיגת תרופה במערכת העיכול, לבין מזון המשפיע על פעילות התרופה לאחר ספיגתה. ישנו מס' מצומצם של דברים שיכולים להשפיע על ספיגת קומדין, שנלקחים דרך הפה, ויטמין E בכמויות גדולות, תוספי אומגה 3 ומזונות עשירים באומגה 3. מצד שני, ישנם המזונות המשפיעים על פעילות התרופה לאחר ספיגתה, ואלו המזונות העשירים בויטמין K. אכילה של מזונות עשירים בויטמין K בכמות גדולה, מורידה את השפעת התרופה. ישנם מס' מזונות עשירים מאוד בויטמין K כגון : כבד, כרובית, כרוב,ברוקולי, עלים ירוקים, תרד שמנים למיניהם ועוד. אבוקדו וגלידה אינם נמנים ברשימת המזונות העשירים מאוד בויטמין K, ולכן אין אני רואה איסור באכילתם. כמו שכתבתי מס פעמים באתר זה, הטיפול בקומדין דורש מעקב צמוד של בדיקות דם, והחשוב ביותר, לא לעשות שינויים קיצוניים בדיאטה. אם היית רגילה לאכול גלידה ואבוקדו על בסיס קבוע, המשיכי כך, הרופא יאזן את רמות התרופה לפי בדיקות הדם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית