מדוע פיתה שוות ערך לשלוש פרוסות לחם ?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום וגם מדוע מצה גם כן שוות ערך לכמה פרוסות ? תודה מראש....
שלום יעקב, הכל תלוי בהרכב. מזונינו מורכב מפחמימות, שומנים וחלבונים. המרכיב העיקרי שתורם לערך הקלורי של לחמים למיניהם הינו הפחמימות. בפיתה יש פי-3 יותר פחמימות מפרוסת לחם רגילה ובמצה יש פי-2-2.5 יותר פחמימות מפרוסת לחם רגיל. לעומת זאת בפרוסת לחם קל יש 1/2 מכמות הפחמימות מפרוסת לחם רגילה. כמו כן זה עניין של משקל, משקל ממוצע של פרוסה הינו 20-25 גר' ואילו משקל ממוצע של פיתה הינו 60-75 גר' ולכן יותר פחמימות ויותר קלוריות. בברכה, דנה