הנושא: קמח סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/03/2002 | 12:01 | מאת: רפי

שלום א. האם ניתן לתת לילד בן 3 קמח סויה שלא בושל מראש, וזאת בתוך לביבה מטוגנת שבה יש כ-50% קמח סויה והשאר קמח מצה ומעט ביצה. כלומר: האם יש לבשל מראש את ה-קמח סויה. ב. האם כמות החלבון וזמינותו בקמח סויה קרובה לבשר או עוף בתודה מראש

14/03/2002 | 09:57 | מאת: מירי חינגה

רפי שלום, לא ברורה כוונתך לגבי ההבדל בין טיגון לבישול. על שאלתך השנייה התשובה ברורה: אין להשוות בין חלבון שמקורו מהחי לבין חלבון שמקורו מהצומח מבחינת הרכבו וזמינותו. חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב, הינו בעל ערך תזונתי גבוה יותר מאשר זה הצמחי, שמקורו בדגנים ובקטניות (כולל סויה).

מנהלי פורום תזונה קלינית