הנושא: קמח סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום א. האם ניתן לתת לילד בן 3 קמח סויה שלא בושל מראש, וזאת בתוך לביבה מטוגנת שבה יש כ-50% קמח סויה והשאר קמח מצה ומעט ביצה. כלומר: האם יש לבשל מראש את ה-קמח סויה. ב. האם כמות החלבון וזמינותו בקמח סויה קרובה לבשר או עוף בתודה מראש
רפי שלום, לא ברורה כוונתך לגבי ההבדל בין טיגון לבישול. על שאלתך השנייה התשובה ברורה: אין להשוות בין חלבון שמקורו מהחי לבין חלבון שמקורו מהצומח מבחינת הרכבו וזמינותו. חלבון מהחי: בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב, הינו בעל ערך תזונתי גבוה יותר מאשר זה הצמחי, שמקורו בדגנים ובקטניות (כולל סויה).