שאלה בנוגע לתדירות צריכת מוצרים על בסיס סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/01/2006 | 17:44 | מאת: מירב

שלום, אני בת 38, אם לשניים, בריאה לגמרי ושוקלת 46 ק"ג 1.66 ס"מ. עובדת במשרד, בד"כ מזמינים אוכל מוכן ממסעדות באזור, פתרון שהוא יקר ולא תמיד טעים, וכנראה גם לא מזין. לאחרונה אני לוקחת מדי יום שני שניצלים מהצומח (חזה עוף צמחי, שניצל תירס וכד') בתוספת של אורז, לפעמים סלט, תפ"א. קיבלתי "הארות/הערות" מחברי לעבודה שזה לא בריא. הסיבה לכאורה היא משום שבתחליפים שמקורם בסויה יש הורמונים אשר עשויים להזיק. האם אפשר לאכול כל יום שני שניצלים כאלה ללא חשש? השאלה שלי נובעת מחוסר ידע מה ההשפעה של סויה ותחליפי בשר אחרים על הגוף. תודה רבה!!

23/01/2006 | 20:42 | מאת: דנה ויינר

שלום מירב, הבעיה העיקרית שנוצרה עם מוצרי סויה היא עליה בצריכה בקרב תינוקות וילדים ופחות במבוגרים. דווקא ראו כי נשים אסיתיות שצורכות יותר סויה בדיאטה סובלות פחות מתופעות גיל המעבר. אך לצערי תחליפי הבשר על בסיס סויה אינם קרובים או דומים למוצר המקורי, רובם עוברים תהליכי עיבוד רבים, תיבול, תהליכים כימיים, ומתוספים בחומרי טעם וריח, שחלקם אינם בריאים, וזוהי הסיבה שאין מקום לצרוך אותם על בסיס יומי, ולא בגלל הסויה בתוכם. מעבר לכך, אפשר להזמין אוכל מבחוץ, לא יותר יקר ממוצרי הסויה, סלטים ללא רטבים, פסטות על בסיס רוטב עגבניות, פרגיות עם סלט ירקות ליד ועוד אפשריות רבות. כמו כן במקום לקחת תחליף בשר על בסיס סויה, למה לא לקחת בשר רגיל מהבית. בברכה, דנה

23/01/2006 | 21:02 | מאת: מירב

מנהלי פורום תזונה קלינית