קפה קלוי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, לא קעבלתי מענה שואלת שוב ברשותכם: מה נחשה ל - קפה קלוי?? אבקה / גרגרים / בוץ? תודה מראש
שלום דנה, צר לי על העיכוב בתשובה, אך היה עליי ללמוד על רזי הקפה לפני שואכל לענות לך תשובה מושכלת. מקור הקפה הינו בפולים טריים ירוקים. תהליך ראשוני של הכנת כל קפה על סוגיו הינו קלייתו. ישנן מספר דרגות קלייה אשר מקנות לקפה ארומה ומרקם ייחודי לו. ההבדלים בין סוגי הקפה שציינת הם גם ברמת הקלייה וגם ברמת הטחינה. איני יכולה להתייחס לכתבה בערוץ 10, הואיל ולא ראיתי או שמעתי עליה, אך החומר המסרטן בצ'יפס נובע מתהליך החימום של הפחמימות בפנים, ובקפה אין כמעט פחמימות. מקרות לחומרים מסרטנים בקפה יכולים להיות מההדברה שהפולים עברו או מתהליכים כימיים בהכנתו, כמו הוספה של חומרים משמרים, חומרי טעם וריח. כמו כן בחיפושים ביאנטנרט אחר השקר בין קפה ומחלות, ביניהן סרטן, לא נמצא קשר המרמז על סיכון כלשהו, ואף יתרה מזאת, רוב המחקרים מראים על תועלת בצריכת קפה להורדת הסיכון של סרטן הלבלב וסוגי סרטן נוספים, ייתכן כי מדובר בנוגדי חמצון הנמצאים בתוכו. בכל מקרה, רצוי לצרוך קפה טרי שלא עבר תהליך עיפוש ולצרוך במידה סבירה. בברכה, דנה