סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי שתי שאלות: האחת: האם בשוקולד לבן יש חומצה אוקסלית? שאלה שנייה: ראיתי כי ה"דני" החדש מועשר בויטמין D המסייע בספיגת הסידן בגוף. אך, ישנה כאן סטירה מאחר והקקאו ב"דני" מקשה על ספיגת הסידן בגוף (בשל החומצה האוקסלית שבו), אז איך ייתכן כי ילדי יקבל בכלל סידן מה"דני" המשודרג? בתודה, אמא מבולבלת
שלום מירב, שוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו ולא מהקקאו עצמו, והואיל וחומצה אוקסלית מסיסה במים ולא בשומן, תכולת חומצה אוקסלית בשוקולד לבן הינה אפסית אם בכלל. לשאלתך השניה. כמו כל דבר בחיים הכל עניין של יחסים, שכן כמות הסידן במוצרי חלב עולה בהרבה מונים על כמות החומצה האוקסלית, לכן ישנה אפשרות שחלק מהסידן נקשר לחומצה האוקסלית אך הרוב נספג, תוספת של ויטמין D רק תגביר את הספיגה של הסידן שלא נקשר לחומצה אוקסלית, ועל כן מעלה את הסיכוי לספוג יותר סידן. בברכה, דנה