כרוב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2006 | 12:03 | מאת: סיון

אני סובלת מתת תפקוד של בלוטת התריס וכן מרירית הקיבה שלי ששינתה צורתה, בעקבות דלקת, לרירית גסה כמו שיש במעי הגס. בגלל בלוטת התריס עלי להמנע מכרוב כרובית וברוקולי כאשר מאכלים אלה דווקא מומלצים מאד וידועים כמטפלי ברירית הקיבה... מה עלי לעשות? האם אכילה מועטה (למשל פעם בשבוע) של אלה תזיק לבלוטה ותסייע לרירית או שעלי להמנע ממאכלים אלה לחלוטין??? תודה

02/01/2006 | 18:01 | מאת: דנה ויינר

שלום סיון, אכילת מזונות אלו שהזכרת בעייתי רק במצבם החי, כאשר מבושלים אין בעיה כלל. למיטב ידיעתי המקצועית אין כל הוכחה כי אלו עוזרים ומטפלים ברירית הקיבה יותר או פחות מירקות אחרים. אין כל ספק כי לירקות אלו תכונות חשובות וחיוניות, אך האמיני לי, אפשר גם בלעדיהם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית