מלח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2006 | 11:18 | מאת: שביט

איזו כמות מלח מותר לצרוך ביום באופן שלא יפגע בבריאות? תודה

02/01/2006 | 17:59 | מאת: דנה ויינר

שלום שביט, המלח שלנו מורכב משני מרכיבים נתרן וכלור. הנתרן מהווה כ-40% מסה"כ המח השולחני. ההמלצה לנתרן במקרים של מחלה נעה בין 1500-3000 מ"ג לכל היותר שזה במלח שולחני שווה ל - 3-5 גר' מלח ( 0.5-1 כפית שטוחה ). בעולם המערבי אנחנו אוכלים כ - 15-20 גר' מלח ליממה שזה פי-3 ממה שאנו צריכים באמת על מנת להתקיים. לכן פשרה באמצע בין שני הטווחים הללו יכולה לתרום לבריאותינו. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית